Leverans inom 1-3 dgr – fri frakt över 300 kr!

En oväntad vänskap

Den osannolika kärleken mellan en hund och en elefant

Detta måste vara en av de ovanligare vänskapsbanden arter emellan. Bubbles, den Afrikanska elefanten och Bella, den svarta labradoren, bor båda på Myrtle Beach Safari i South Carolina och har blivit bästa vänner.

Bubbles räddades i Afrika efter att hennes föräldrar båda dödats av tjuvskyttar under en 20 årig slakt av elefanter för deras eftertraktade elfenben. Hon var en av de få som adopterades. De övriga släpptes igen eller dödades då det inte gick att hitta något hem till dem.

När Bubbles kom till sitt nya hem, vägde hon bara runt 150 kg och var lite mer än en meter hög. Idag väger hon 4 ton och är nästan tre meter hög. Bella övergavs vid parken av samma man som byggde Bubbles swimmingpool. Lyckligtvis fann de båda varandra!

Den Afrikanska elefanten "Bubbles" och Labradoren "Bella" leker ofta i vattnet tillsammans vid Myrtle Beach Safari i South Carolina. Bubbles räddades i Afrika efter det att hennes båda föräldrar dödats av tjuvskyttar. Bubbles vikt ökade snabbt över åren, precis som hennes kärlek till vatten.

2007 övergavs Bella som valp av samma man som byggde swimmingpoolen åt Bubbles. Poolen, och så småningom även floden, gav de båda möjligheten att umgås på ett sätt som kom att bygga en djup och långvarig vänskap.

Nu älskar Bubbles att leka med Bella och kastar mer än gärna bollar i vattnet för Bella att hämta.

Bubbles familj dödades 1981 av tjuvskyttar. Hon var en av de lyckliga få som överlevde slakten. Idag dödas fortfarande tiotusentals elefanter av tjuvskyttar för sina betar.

Idag är Bella och Bubbles i det närmaste oskiljbara.

Fotografierna ovan är tagna av Barry Bland. Vilka andra underbara vänskapsband har du hört talas om?